Description slide 1 Description slide 2 Description slide 3 Description slide 4

2006-ban indult útjára a Velencei-tavi Nyári Játékok, mely nyolc héten keresztül csütörtöktől vasárnapig kínált programokat, road show jelleggel végiglátogatva a kistérség nyolc települését.

 

A program öt évadát végigkísérte a Mikka Makka Játszóház (képességfejlesztő programok kisgyermekeknek), a Kreatív Művészeti Műhely Péter Ágnes szobrászművésszel (képzőművészeti alkotóműhely), valamint a DJ Smash disco őrületek.

 

A nyolc hét alatt fellépett többek között a Back II Black, Ruzsa Magdi, az R-Go, Gáspár Laci, a Pa-dö-dő, Roy &Ádám, a Moho Sapiens, az Unisex, Tolcsvay Béla, Kovács Kati, Hernádi Judit, Tóth Vera, Tóth Gabi…

 

A Musical Esteken velünk volt többek között Feke Pál, Détár Enikő, Nagy Sándor, Mahó Andrea, Fésűs Nelly, Farkas Gábor, Csonka András, Madák Zsuzsa, Serbán Attila, Végvári Eszter, Szrapkó Nándor, Buch Tibor, Csizmadia Ildikó, Keller János, Brunner Márta, Xantus Barbara, Szomor György …a Moulin Rouge, a Cabaret, a Hair, a Chicago, a Diótörő és megannyi más musical dalaival.

 

A fesztiválsorozat üde színfoltja volt a Gárdonyi Country Fesztivál, a pázmándi Országos Népzenei Találkozó, a Megyei Tűzoltó Verseny, a Máté Péter Emlékkoncert, a Pákozdi Népszínmű Találkozó, a Dr. Jazz koncertje, a táncórák (Budai László tangó világbajnok, Kis Katalin Rock’n’Roll World Vicemaster, Szőnyi Levente és Laki Dóra salsa világbajnokok, Roby D és Erika C), az Autogram Játszma (valamennyi fellépőnktől autogramot gyűjthettek be a rajongók), és több száz amatőr könnyűzenei koncert, hagyományőrző előadás, táncprodukció.

 

Ez volt az az év, amikor védnökünk volt – sajnos a későbbi években már csak örökös védnökünk lehetett – Gregor József operaénekes, Liszt Ferenc-díjas, Kossuth-díjas érdemes művész, valamint kiváló szakmai partnerünk volt a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

 

Partnereinknek

Elérhetőségeink

Monday the 10th. Velencei-tavi Nyári Játékok Produkciós Iroda Nonprofit Kft. 2481 Velence, Kis köz 6. Tel: 22/589-330 e-mail: info@vnyarijatekok.hu.