Description slide 1 Description slide 2 Description slide 3 Description slide 4

 Csakúgy, mint 2006-ban nyolc héten keresztül dübörgött a Velencei-tavi Nyári Játékok csütörtöktől vasárnapig, road show jelleggel végiglátogatva a kistérség nyolc települését.

 

A nemzetközi estekre Görögországból, Agia Varvarából táncosok érkeztek, Ausztriából a Kirchbachi Kórus jött el hozzánk és testvértelepüléséhez, itt volt Olaszországból a l’Albero di Canto zenekar és táncosaik, az olasz küldöttség gasztronómiai bemutatója, valamint a lengyel Wegierska Gorka település kulturális, hagyományőrző és gasztronómiai bemutatója

 

A nyolc hét alatt fellépett többek között a Charlie, a Smile, Szinetár Dóra és Berecki Zoltán, az R-GO, Somló Tamás, a Sugarloaf, Marót Viki és a Nova Kultur, Gáspár Laci, a Bon-Bon, a Pa-dö-dő, a Fiesta, a Desperado, a Crystal, LL Junior, Tóth Gabi, Lola…

 

A fesztiválon belül az idei évben is voltak kuriózumok a programok között:

 

a Magyar Honvédség katonazenekarának és a díszelgőknek a zenés bemutatója, a VII. Magyar Grillbajnokság, ahol egy Guiness-rekordot is felállítottak (19,2 kilogrammos, 1,05 méter hosszú és 8 centiméternyi vastag marhasteaket sütöttek meg), a Görög – Magyar Táncest Agia Varvara település hagyományőrző táncosaival az Alba Regia Tánckar előadásával és a Beloianniszi Pirgusz táncegyüttessel, az Alborada és a Kirchbachi Kórus közös produkciója, a Bandeira Zászlóforgató Csoport előadása, az I. Országos Vőfély Találkozó Pákozdon.

 

A Musical Esteken velünk volt többek között Feke Pál, Détár Enikő, Nagy Sándor, Mahó Andrea, Fésűs Nelly, Ulmann Mónika, Brunner Márta, Ács Bálint, Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Szomor György, Csizmadia Ildikó, Serbán Attila, Buch Tibor, Jónás Andrea, Fehér Adrienn…velük a Valahol Európában, Egy képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Mózart, Rómeó és Júlia.

 

A Közép – Dunántúli idegenforgalmi régió marketing igazgatóságával közösen indítottuk el a „Díszvendégünk Magyarország” programot, melyen mind a kilenc idegenforgalmi régió bemutatkozott kiállításokkal.

 

A Magyar Honvédség zenei előadásokkal, kézi- és fegyveres harc bemutatókkal, kiállításokkal, a Regionális Képző Központ Az Esélyegyenlőség Európai Éve – Híd Programmal kísérte végig a nyolc hetet.

 

A Gyerekzsivaj program keretein belül az ország minden tájáról közel ezer gyermek nyaralhatott a Velencei – tónál egy hetet, szabadidős programokkal, hajókirándulással, fesztivál programokkal és egy országos ügyességi vetélkedő, bajnokság részvételi lehetőségével.

 

Ebben az évben is volt Mikka Makka Játszóház (képességfejlesztő programok kisgyermekeknek), a Kreatív Művészeti Műhely Péter Ágnes szobrászművésszel (képzőművészeti alkotóműhely), valamint a DJ Smash disco őrületek.

 

Partnereinknek

Elérhetőségeink

Monday the 10th. Velencei-tavi Nyári Játékok Produkciós Iroda Nonprofit Kft. 2481 Velence, Kis köz 6. Tel: 22/589-330 e-mail: info@vnyarijatekok.hu.